tisdag 23 november 2010

LusseBak!

Fick ett riktigt bra tips på hur man lättast bakar LusseBullar för ett par år sedan. Grejen är att man helst vill slippa knåda små bullar, rulla maskar och snurra ihop...för då tar det ju en evighet att baka.
Men kolla HÄR va smidigt:



Kavla ut halva degklumpen till en rektangel, beroende på hur stora LusseBullarna ska vara.


Snurra sen in ena sida...


...vänd och snurra in andre sidan.


Skär snurrorna i ca 1,5 cm breda bitar.


Tjusigt va?


Petter är en fena på att baka!


Mina GullUngar!


På jäsning.
Sen när de har svällt till sig så trycker man bara dit russin och penslar med ägg som vanligt!


Tadaa...Snygga! Goda? VetiFAN jag äter ju inte sån här skit längre;)

2 kommentarer:

  1. Å jag som precis stått å snurrat å snurrat å snurrat lussebullar.. Tack för tipset, ska komma ihåg detta till nästa år.
    //Ina

    SvaraRadera
  2. Vilket superbra tips! Det ska jag köra på, utan tvekan!

    Kanon Jessica :D

    Linda (Fam. Barman)

    SvaraRadera

Vad roligt att just DU vill kommentera detta inlägget!

Bloggintresserade